Публикувано на: пн, май 11th, 2015

Прокуратурата даде на съд Гриша Ганчев

Според държавното обвинение той е укрил над 700 000 лева данъци

Специализираната прокуратура внесе за втори път в Специализирания наказателен съдобвинителния акт срещу десет участници в организирана престъпна група,  ръководена от Гриша Ганчев.

Обвинението е за укриване на данъци в размер на малко над  700 000 лева, чрез продажба на захар без фактури, произведена в Бургаските и Девненските захарни заводи.

Според събраните доказателства групата е действала от януари 2012 г. до задържането на шестима от участниците на 10 май 2012 г. Разследването е установило, че продажбата на захар, немалка част от която без издаване на фактури, е ставало чрез фирмите „Симек“ ЕООД, „НикдоналдКомерс“ АД и „Лозев“ ЕООД.

Първоначално обвинителният акт бе внесен в съда на 30 декември 2014 г.,съдебното производство обаче бе прекратено, а делото върнато на Специализираната прокуратура за отстраняване на допуснати процесуални нарушения. Посочените от съда нарушения са отстранени от прокуратурата, като обвиненията срещу участниците в групата остават непроменени.

В началото на тази година Гриша Ганчев  се сдоби с три обвинения.  Обвинителният акт от 200 страници засяга дейността на групата от 1 януари 2012 г. до 15 май 2012 година:

Коментари

Автор