Публикувано на: пн, юни 8th, 2015

Националите ни по футбол с контрола срещу Турция тази вечер

Днес в 20:45 часа на стадион „Реджеп Таип Ердоган“ в Истанбул българският национален отбор по футбол излиза срещу Турция в генерална репетиция преди евроквалификацията срещу Малта в петък.

България е в серия от пет поредни мача без успех, но повод за оптимизъм може да ни даде последния мач срещу Италия, в който футболистите ни бяха достоен опонент на „Скуадра адзура“.

Мачът тази вечер се явява едва трети на националите под ръководството на новия треньорИвайло Петев.

Статистиката е на страната на „трикольорите“, тъй като сме изиграли цели 26 мача срещу южните ни съседи, в които имаме 14 победи, 6 равенства и 6 загуби.

Петев има огромен проблем да избере титулярен вратар. С контузии са Николай Михайлов и Владо Стоянов. Поради този факт, най-вероятно на вратата ще започне Божидар Митрев, който ще контролира четиримата защитници пред себе си: Александров, Бодуров, Минев и Бандаловски.

Като халфове ще започнат Светослав Дяков и Владимир Гаджев, а похалфовете ще оперират Мишо Александров и Станислав Манолев.

Централен нападател най-вероятно ще бъде Илиян Мицански, а зад него ще действа новото попълнение на Спартак (Москва) – Ивелин Попов.

Турция ще заложи на голяма част от своите резерви, тъй като Фатих Терим ще запази основното ядро от футболисти за важната квалификация с Казахстан.

Днес, 20:45 часа
стадион: „Реджеб Ердоган“, Истанбул
съдия: Давиде Маса (Италия)

Коментари

Автор