Публикувано на: пт, май 22nd, 2015

7 прости способа да се предотврати рак

Всеки втори човек според учените в определен период от живота си се сблъсква с рака. Никой не е застрахован и никой не би искал да изпита това на гърба си. Ето защо специалистите препоръчват 7 прости способа за защита от опасната болест.

Почистване на дома

Дори такива прости натоварвания като почистването на дома помагат за предотвратяването на рак. Изследвания показват, че редовната физическа активност играе огромна роля в профилактиката на някои видове рак, включително на дебелото черво и гърдата. Според учените това се дължи на стабилността на хормоналното ниво, което се поддържа при физическа активност.

Моркови

Няма нищо лошо в закуските, ако са със здравословни продукти. В противен случай увеличаването на дневната дажба само със 100 калории над нормата, води до качването на 5 кг. годишно. Няма нужда да се отказвате от закуските, ако избирате полезно меню – например зеленчукови салати или обикновени моркови. Помнете, че излишните килограми са свързани с 10 разновидности на рака, в.т.ч. на дебелото черво, гърдите и черния дроб.

Никакъв бял хляб

Откажете се от белия хляб, макарони и ориз в полза на продуктите от пълнозърнесто брашно, за да увеличите количеството на влакната. Целулозата запазва чувството за ситост по-дълго време, облекчавайки задачата за поддържане на здравословно тегло и предотвратяването на рак.

Коментари

Автор